marți, 25 ianuarie 2011

Produse cosmetice pentru bebelusi

Expresia „piele ca de bebelus” nu este o iluzie. Pentru a mentine pielea catifelata si matasoasa, mamicile trebuie sa aiba mare grija la igiena celui mic. Hidratarea pielii este una dintre prioritati. Din dorinta de a sti cat mai multe despre igiena celor mici, va vom oferi cateva sfaturi in legatura cu baita bebelusilor, dar si despre produse cosmetice potrivite pielii acestora. Magazinele specializate in cosmetice pentru bebelusi va pun la dispozitie game variate adaptate la nevoile si buzunarele dumneavoastra.

Ce presupune igiena bebelusului? Cum faceti baita?
Igiena la bebelusi este o preocupare majora a parintilor si ea nu trebuie sa difere de igiena unui adult. Igiena este tot igiena indiferent de varsta.

Inca din maternitate, de la primele zile de viata, mamicile sunt invatate cum sa faca baita bebelusilor atat inainte cat si dupa ce cade buricelul. Atata vreme cat buricul nu s-a dezlipit, bebelusii vor fi stersi cu un prosop moale si umed, neputand fi bagati in cadita.

Tinerele si proaspatele mamici pot avea o adevarata problema in ceea ce priveste baita. De aceea, in unele cazuri, tatii sunt cei care dau dovada de mai mult curaj. Important nu este care dintre parinti face baita, ci, ce trebuie urmarit in igiena bebelusilor. Se spune ca in primele luni de viata nu trebuie folosita apa de la canal. Aceasta trebuie incalzita pe foc si lasata sa se raceasca pana ajunge la temperatura dorita. Asa, evitati ca impuritatea apei de la robinet sa afecteze pielea bebelusului. Temperatura camerei sa fie potrivita, nici prea frig, dar nici prea cald. Cadita pentru bebelusi trebuie spalata si dezinfectata. Pe fundul acesteia se pune un prosop moale care sa protejeze bebelusii. Ca sa fiti siguri ca apa din cadita nu e prea rece sau prea fierbinte, o puteti testa cu cotul. Ideal este sa fie cat mai apropiata de temperatura corpului celui mic. Daca totul vi se pare ok puteti recurge la spalarea propriu-zisa. Nu dezbracati bebelusii decat dupa ce aveti totul pregatit: prosopul, produsele cosmetice, spirtul pentru buricel, betisoarele de urechi... Nu va grabiti sa bagati bebelusul in apa ci mai intai introduceti piciorusele, lasandu-l cateva clipe sa se acomodeze. Ganditi-va ca e ceva nou si nu se stie cum va reactiona. Apoi, udati-l usor cu apa, dupa care puteti incepe sapunirea cu produsele cosmetice preferate de cel mic. Acordati o atentie marita la spalarea pliurilor pe care bebelusii le fac la picioruse si manute si la igiena organelor genitale. De asemenea, aveti grija la spalarea parului sa nu-i intre apa in urechi sau nas. Limpezirea se face cu apa curata dupa care se infasoara in prosopul pufos, moale si neiritant. Nu va speriati daca cel mic va incepe sa planga, continuati sa-i faceti baita corespunzator.

Sfaturi in alegerea cosmeticelor pentru bebelusi
Un rol important atat in timpul baitei cat si dupa, le au produsele cosmetice. Alegerea sapunului, a samponului, a cremei hidratante nu este chiar usoara atunci cand vine vorba de un nou-nascut. Cosmetice care au fost acceptate de unii, pot fi respinse de altii. Se poate intampla ca si fratii sa aiba pielea diferita si aceleasi produse cosmetice sa nu li se potriveasca amandurora.

Gama articolelor de igiena dedicate bebelusilor este din ce in ce mai bogata. Ceea ce face ca mamicile sa aiba de unde alege. Problema este cu totul alta: ce cosmetice sa alegeti pentru bebelusi?

Dumneavastra sunteti singurii care va puteti da seama ce tolereaza sau nu copilul in materie de produse cosmetice. Unii pot lauda o anume marca, altii nu, si tot asa. „Testati” cosmeticele pe pielea bebelusilor si asa veti stii sigur ce i se potriveste. Nu uitati ca atunci cand cumparati produse cosmetice, sa va uitati la termenul de garantie. Un articol de igiena expirat poate afecta destul de grav pielea lor sensibila.

Daca nu vreti sa ungeti corpul celui mic cu creme cosmetice, puteti folosi crema de galbenele sau puteti prepara singuri ulei fiert si racit. Veti obtine o lotiune hidratanta de care cu siguranta veti fi multumiti si dumneavoastra, dar mai ales cel mic.

Orice firma specializata in cosmetice pentru bebelusi va pune la dispozitie servetele umede (ideale in timpul zilei la schimbatul scutecului), sapunuri solide si lichide, sampoane pentru par drept sau cret, cu musetel, creme sau uleiuri hidratante, lapte hidratant, gel de dus, pudra cu diverse arome, creme antiiritante etc. Nu exagerati in folosirea produselor cosmetice pentru bebelusi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu