luni, 24 ianuarie 2011

Bebe la varsta de 7 luni

Evolutie
Bebelusul sta mai mult pozitia sezanda.Desi ii place foarte mult aceasta pozitie, il oboseste.In plus,el se poate rostogoli inainte sau inapoi in orice moment.Deasemenea,ii place sa fie tinut in picioare. Veti vedea ca are mai mult forta in picioare.Cand este intins, copilul se intoarce acum mai mult si mai usor.Isi ridica bustul cand este asezat pe burta sau pe spate. Cu toate acestea,inca nu se poate ridica singur in pozitie sezanda. Cand este asezat pe burta, copilul a inceput sa se tarasca. Veti vedea ca el incepe sa mearga inapoi,folosindu-se de brate. Curand, el va merge in "patru labe".
Mai mult,agilitatea sa se dezvolta.Bebelusul prinde obiectele cu ambele maini si este capabil sa treaca obiectul dintr-o mana in cealalta.
La varsta de sapte luni incepe sa arunce totul pe jos.Retineti ca acest pas este important in evolutia sa. Intr-adevar, la aceasta varsta, el devine constient ca exista alte obiecte chiar daca nu le vede. E timpul sa va jucati cu el de-a v-ati ascunselea.
Bebelusul acum recunoaste clar sunetele si originea lor. El recunoaste numele sau (incercati sa il strigati pe nume si veti vedea ca el reactioneaza).
El emite sunete mai complexe,incepe sa spuna mai multe silabe. Spune "ma-ma" sau "ta-ta" si ii place sa imite sunete.Este important sa vorbiti cu bebelusul pentru ca astfel va invata sa vorbeasca.
La aceasta varsta, puteti incepe sa-i dati carti si sa ii spuneti povesti. Ii va placea sa intoarca paginile cartilor.Alegeti cartile din carton sau plastic si sa fie foarte colorate. La fel ca toate celelalte jucarii, aceste carti, fara indoiala, vor fi duse la gura si mestecate.
Copilul cunoaste mai bine lumea din jurul lor. De asemenea, el plange mai mult atunci cand este separat de mama. Nu intrati in panica este normal.

Alimentatie
Poate incepe sa manance alimente pe baza de amidon si peste (cod). De asemenea, puteti sa-i dati niste branza de vaci si putina paine.Poate manca galbenus de ou, cu conditia sa fie fiert. Adaugati un pic de unt in piure si il va aprecia mai mult.
Mesele sale constau in:
- Dimineata: 240 ml de lapte, eventual amestecat cu putina faina
- Pranz: 180 de grame de legume, 20 de grame de carne sau de peste
- Gustare:lapte, putin suc de fructe
- Cina:240 ml de lapte, eventual amestecat cu putina faina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu