luni, 24 ianuarie 2011

Bebe la varsta de 3 luni

Somnul
La varsta de trei luni, copilul face diferenta intre somnul de zi si cel de noapte. Mai mult decat atat, el este capabil sa doarma 6-8 ore la rand, astfel incat el isi petrece toata noaptea dormind. Perioadele cat este treaz sunt, de asemenea, mai lungi(1-2 ore).
Daca ati avut o slujba inainte de a avea copilul, fara nici o indoiala ca o veti relua curand. Aceasta ridica problema de a alege persoanele care sa ingrijeasca copilul. Exista mai multe solutii la dispozitia dumneavoastra:cresa, camin de zi,bunici sau o persoana care vine acasa(bona). In toate cazurile este necesar ca aceasta schimbare sa aiba loc treptat si copilul sa se invete cu persoana care va avea grija de el. O saptamana de adaptare este adesea necesara. Astfel, la inceputul veti sta cu el si cu bona, apoi il lasati doar cu bona un interval de timp din ce in ce mai mare.

Activitate
La aceasta varsta, putem spune ca bebelusul exploreaza lumea, este atent la imprejurimile sale. Se misca, isi exprima nemultumirea si aprobarea. El zambeste mai mult si chiar incepe sa rada.
El vede mai bine, prin urmare este interesat sa urmareasca cu privirea. Incearca sa comunice cu dumneavoastra si grangureste din ce in ce mai mult.Ii place sa vorbiti cu el si este atent la ce ii spuneti. Mai mult decat cuvintele, el inregistreaza expresii ale fetii si tonul vocii.Este, de asemenea, sensibil la zgomot. Daca un zgomot ii atrage atentia el intoarce capul,se opreste din orice activitate si se concentreaza asupra zgomotului.
Cum e din ce in ce mai curios, el adora sa iasa afara si sa descopere lucruri noi. Este bine ca inainte de a-l adormi sa faceti o mica plimbare.Baia de zi cu zi este un moment de relaxare si placere pentru el. Asezat pe burta,copilul isi ridica capul si este capabil sa mentina aceasta pozitie timp de un minut sau doua.
La varsta de trei luni, copilul incepe sa invete sa foloseasca mainile. In primul rand, el duce mainile la gura si cap. De asemenea, incepe sa observe obiectele care se afla in jurul sau. Zornaitoarea este probabil una dintre jucariile lui preferate. Alegeti una intens colorata, usor de apucat si din material lavabil. Ii place deasemea ca ea face zgomot. Aratati-i ca miscand jucaria se produce un sunet.O alta jucarie adorata de bebelus este caruselul. Acesta trebuie sa fie viu colorat,cu multe jucarii diferite,panglici si baloane,astfel incat sa atraga atentia bebelusului.Aveti grija ca toate jucariile bebelusului sa fie corespunzatoare varstei sale.

Alimentatie
Hranit la san sau cu biberonul, copilul dumneavoastra are acum cinci sau sase mese pe zi. La o masa mananca aproximativ 180 g de lapte. Nu va faceti griji, daca nu mananca tot la fiecare masa. Cel mai important lucru este sa creasca si sa ia in greutate in mod regulat.
Daca doriti sa va intoarceti la servici si alaptati bebelusul trebuie sa incepeti sa il intarcati.Retineti ca acest pas ia un pic de timp, astfel incat sa nu asteptati pana in ultima clipa. Incepeti lent prin inlocuirea unei mese cu lapte artificial, apoi doua si asa mai departe. Nu trebuie sa inlocuiti toate mesele,ci puteti pastra cele de dimineata si seara.

Sanatate
Medicul continua sa se asigura ca bebelusul dumneavoastra creste bine si va ofera sfaturi cu privire la dieta. Bebelusul cantareste, in medie, 5.5 kg si masoara 60 cm.Cresterea sa este foarte rapida, aproximativ 150 g pe saptamana si mai multi centimetri pe luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu