luni, 24 ianuarie 2011

Bebe la varsta de 2 luni

Somn
La doua luni copilul doarme inca foarte mult, dar, probabil, un pic diferit. Intr-adevar, el a inceput sa isi gaseasca ritmul fiziologic totusi perioadele de somn sunt lungi. La aceasta varsta el incepe sa dea un ragaz parintilor in timpul noptii.

Activitate
Schimbarea copilul este vizibila de la o zi la alta. Este din ce in ce mai atent la imprejurimile sale si incearca sa comunice. Aceasta este perioada de timp a primului “zambet real ", care nu este automat, ci se adreseaza unei persoane sau unui obiect. Incepe de asemenea sa grangureasca. Este important sa vorbiti cu copilul, deoarece astfel se pune bazele vorbirii, care se dezvolta in cateva luni. Vorbiti cu el, jucati-va cu el, lasati-l sa exploreze imprejurimile sale.Nu ezitati sa va plimbati pentru ca ii place sa invete lucruri noi. Copilului ii place ca programul sau zilnic sa fie bine organizat si aceleasi persoane sa aiba grija de el. Acest lucru ii permite sa se simta in siguranta.
Progresul motor este, de asemenea, impresionant. Daca este tinut culcat sau in picioare, el tine capul timp de cateva secunde. El incepe sa piarda reflexul de mers automat. Daca sta pe spate,copilul va desface picioare,deschide mainile,iar ,daca i se da un obiect, este capabil sa il tina cateva momente.
La aceasta varsta, vederea lui au inceput sa fie mai dezvoltata. Recunoaste clar chipurile parintilor lui.

Alimentatie
Pentru a face toate aceste progrese, copilul trebuie sa prinda forta. Mananca mai mult,dar mai rar. Copilul cere sa manance la fiecare patru ore in timpul zilei si la fiecare cinci ore pe timp de noapte.In cazul in care este hranit artificial (cu lapte praf) are nevoie de cinci-sapte mese pe zi, in medie, 150 ml. Amintiti-va sa curatati biberoanele si sa le sterilizati inainte de refolosire. Aveti posibilitatea sa le pregatiti din timp, cu conditia ca acestea sa fie pastrate in frigider, dar nu mai mult de o zi. Daca copilul nu a terminat biberonul nu se tine pentru urmatoarea masa,ci se prepara altul.

Sanatate
In timpul celei de-a doua vizite, medicul se va asigura ca copilul creste normal si va masura: inaltimea, greutatea si circumferinta capului(perimetrul cranian) al copilului. Probabil va va pune intrebari pentru a vedea cum evolueaza zi de zi. Astfel, se va asigura ca aude si vede bine si ca face progrese.
La varsta de doua luni se fac o serie de vaccinuri:
- DTP care asigura protectie impotriva difteriei, tetanosului si infectiei cu Pertussis
- VPOT- protejeaza impotriva poliomielitei
- vaccin anti-Haemophilis influenzae b, care protejeaza impotriva meningitei, laringitei, pneumoniei
- vaccin anti –hepatita B
- BCG(+/-) care asigura protectie impotriva tuberculozei .
Aceste vaccinari poate provoca unele reactii minore, cum ar fi febra. Nu va faceti griji, este destul de normal. Acest lucru dovedeste ca organismul reactioneaza la vaccin si dezvolta sistemul imunitar. Asigurati-va ca temperatura nu depaseste 39.5 ° C si dati-i un paracetamol. Vaccinurile, de asemenea ,pot provoca reactii la nivelul pielii. Din nou, nu intrati in panica in cazul in care acestea nu sunt importante si daca nu persista mai mult de cateva zile. Cu toate acestea, unii copii pot avea reactii alergice la anumite componente din vaccin. Daca observati ca copilul dumneavoastra dezvolta o eruptie cutanata, are dificultati de respiratie sau frecventa cardiaca mare, adresati-va medicului dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu