luni, 24 ianuarie 2011

Luna a saptea de sarcina


Atunci cand intrati in ultimul trimestru de sarcina, incepeti sa va ganditi la schimbarile care vor interveni in familia dumneavoastra. Pe masura ce copilul se dezvolta, abdomenul dumneavoastra creste impreuna cu acesta. Aveti tendinta de a va inclina spre posterior pentru a compensa, greutatea suplimentara a burtii. Acest lucru reprezinta, un stres suplimentar pentru spatele dumneavoastra inferior si este unul dintre numerosii factori care pot conduce la durerea de spate care apare in timpul sarcinii. Durerile de spate pot sa interfereze cu odihna din timpul noptii, dar aceasta nu reprezinta singura cauza a tulburarilor somnului care apar in sarcina. Pe masura ce abdomenul dumneavoastra devine din ce in ce mai mare, fatul va comprima vezica facandu-va sa mergeti des la toaleta in timpul noptii.

Dezvoltarea copilului intre saptamanile 27 - 31, a VII-a luna de sarcina, stadiile dezvoltarii copilului:
Saptamana 27 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
Copilasul se ingrasa tot mai mult, isi formeaza chiar depozite de grasime. Pentru prima data va deschide ochisorii, pleoapele nemaifiindu-i "lipite". Femeia insarcianta este predispusa la infectii urinare in aceasta perioada, asa ca este indicat sa bea multa apa. Gravida poate simti o tensiune in sani, care ii creeaza disconfort.
Saptamana 28 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
Din aceasta saptamana si pana la 72 de ore dupa nastere, sanii tai vor secreta colostru. Acesta contine importanti factori imunologici care sa protejeze fatul mai ales acum, cand sistemul lui imunitar nu este complet dezvoltat. Medicul tau te va chema la control din doua in doua saptamani si iti va masura foarte atent tensiune arteriala. Poti avea bufeuri mai ales dupa efort fizic. Creierul copilului creste in dimensiune si devine mai complex. Exista deja papile gustative, iar fatul poate face diferenta intre dulce si acru si poate avea chiar si preferinte. Inima ii bate mai tare cand vorbesti: iti recunoaste vocea.
Saptamana 29 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
Fatul cantareste acum in jur de 1100 de grame si aproximativ 40 cm lungime. Mai tot timpul se intinde si te loveste. Uneori vei simti contractii repetitive in pelvis, dar nu e cazul sa iti faci probleme, este copilul care se misca sau sugjite. Datorita greutatii in plus pe care o porti, te dor ingrozitor picioarele si ai putea de asemenea sa ai probleme de echilibru.
Saptamana 30 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
Majoritatea copiilor se intorc cu capul in jos cam in aceasta saptamana, pregatindu-se pentru nastere. Spatiul din uter e acum insuficient, nemailasandu-i loc de manevre. Fundul uterului este cu mult deasupra ombilicului. De acum obosesti mai repede si poti avea dureri de spate. Este timpul sa incepi sa faci exercitii pentru intarirea muschilor perineului: contracta si relaxeaza muschii.
Saptamana 31 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
Fatul este din ce in ce mai mare. Are acum 1800 de grame, iar pana la nastere greutatea i se va dubla. Tu ai greutati in respiratie, in special dupa efort. Poti sa faci cateva exercitii de respiratie, fara a exagera insa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu